ОСНОВНА ШКОЛА „АЦА АЛЕКСИЋ“ АЛЕКСАНДРОВАЦ ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

ОСНОВНА ШКОЛА „АЦА АЛЕКСИЋ“ АЛЕКСАНДРОВАЦ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

                  У 1. разред шк. 2021/22.г. уписују се деца рођена од 1.марта 2014.г. до 28.фебруара 2015.г. као и деца рођена у јануару  и фебруару 2014.г. која, из неких разлога, нису пошла у школу ове школске године. За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 01.03. до 01.09.2015.

            Школа је дужна да упише  дете које има пребивалиште на подручју школе. Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља /у складу са Законoм о основном образовању и васпитању – „Сл.гл.РС“ бр.88/2017./ који се подноси секретару наше школе до 15.марта 2021.У захтеву треба да буде наведено име и презиме детета, датум рођења, адреса пребивалишта, име и презиме родитеља/другог заступника, телефон и мејл адреса родитеља као и разлог уписа у нашу школу.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ за упис у Основну школу „Аца Алексић“ –  за децу која ће наставу похађати у матичној школи у Александровцу  и свим издвојеним одељењима – почиње 17.фебруара 2021.г. и трајаће до 31.марта 2021. Због епидемиолошке ситуације и опште безбедности,  препоручујемо да пријаву извршите телефонски сваког радног дана од 08 – 14 часова : 037 3552 151, секретарица школе Милица Рајчић. За пријављивање је неопходно  да дате следеће податке :

  • име детета, име једног родитеља, презиме
  • ЈМБГ детета и родитеља
  • број телефона за контакте и неопходна обавештења

             Молимо Вас да испоштујете ове рокове, битно нам је за даљу организацију и планирање рада школе да имамо тачне податке, као и за благовремено наручивање бесплатних уџбеника  за децу која по закону имају то право.

УПИС ученика у први разред ове као и прошле школске године вршиће се електронским путем. На порталу е Управе биће доступна услуга Исказивање интересовања за упис детета у основну школу /о датуму приступа порталу бићете благовремено обавештени путем сајта школе и обавештењима на улазима у вртиће и школе /. Уколико Вам  буде потребна помоћ око уписа можете  нам се обратити . Након електронског уписа школа прибавља сва документа неоходна за упис детета у основну школу , прошле године је било неопходно  донети само Уверење о завршеном припремном разреду.

ТЕСТИРАЊЕ деце пред полазак у школу почеће  априла 2021. г. Распоред тестирања  свог детета добићете благовремено, након пријављивања за упис у  школу/ у случају да Вам не одговара термин можете се обратити педагошко – психолошкој служби ради корекције термина/ .

Неопходно је да Вас упознамо са још неким детаљима везаним за полазак у школу Вашег детета:

  • Oд ове школске године сва одељења у матичној школи и издвојеним одељењима наставу похађају у једној – ПРЕПОДНЕВНОЈ СМЕНИ
  • Oдељења продуженог боравка успешно раде
  • Реализује се Пројекат Обогаћени једносменски рад где се деци нуде многе активности ван наставе /бесплатно/
  • Свако треће дете / у читавој Србији/ добија бесплатне уџбенике, у нашој школи и исхрану у школској кухињи

           

12.02. 2021.г.                                    Управа школе и Педагошко – психолошка служба

                                                                                                                                

ДРАГИ ЂАЦИ ПРВАЦИ,

ДОБРОДОШЛИ У СВОЈУ ШКОЛУ!!!