НЕДЕЉА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

НЕДЕЉА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Период од 2. до 6.марта био је посвећен енергетској ефикасности у Еко школама, са циљем да се подигне свест о значају штедње енергената, и самим тим и о заштити животне средине.

ОШ „ Аца Алексић“ се одазвала овој акцији, и обележила 5.март, Светски дан енергетске ефикасности. Учесници су сви ученици осмог разреда, наставници технике и технологије Роска Ђенадић Шљивић, Гордана Џамић и Драгољуб Ботуњац, наставник биологије и еко коорадинатор Ивана Дуњић, и школски педагог Светлана Павловић

У централној, као и у подручним школама у Горњем Ратају, Плешу и Плочи, одржане су презентације о значају енергетске ефикасности.

Ефекти едукације су се могли видети након презентације,када су ученици у дискусији са наставницима износили креативне идеје и мишљења о мерама штедње и на тај начин показали да је презентација била успешна. У ту сврху урађен је и квиз о енергетској ефикасности на нивоу сваког одељења.

Ученицима су подељени анкетни листићи, а циљ анкетирања је примена енергетске ефикасности у свакодневном животу грађана Александровца и околине, развијање свести о значају енергетске ефикасности, и заштити животне средине, али и развијање критичког мишљења код ученика и сарадња. У току следеће недеље, биће обрађени резултати испитивања.

Похвала свим ученицима осмог разреда ОШ „Аца Алексић“ и наставном особљу на успешно реализованом задатку!

ЕКО ПОЗДРАВ!