ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 3. ДЕЦЕМБРА, МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ХЕНДИКЕПОМ

Мото овогодишњег Дана особа са хендикепом је : ПРИСТУПАЧНОСТ ЗА СВЕ!!! У нашој школи настојимо да тај мото спроводимо у пракси и да свим ученицима омогућимо да остварују сва своја права на путу ка стицању знања, што је основна делатност школе, али и на право и потребу сваког човека на дружење. У друштву је све много лепше и лакше, осмеси показују да то свакоме прија. Туга је мања кад се дели а срећа се умножава. У времену кад сви јуримо за неким бољим животом заборављамо на ситнице које крепе душу и чине лепшим свакодневницу.
Данас су нам ученици продуженог боравка 2. и 4.разреда са друговима из одељења за децу са тешкоћама у развоју одржали дивну лекцију о другарству, толеранцији, прихватању… Разнежила нас је њихова спонтаност, топлина, осмеси, племенитост. Хвала им од срца! Морамо да учимо од њих и да вратимо осмех на лице.
Реализатори данашњег дружења су учитељи Биљана Сауловић и Драган Ћулафић и Манасија Здравковић , педагог и координатор школског Тима за инклузивно образовање. Дружењу су присуствовали и подржали акцију Виолета Бићанин и Оливера Нешковић, дефектолози, Вера Вујић, психолог, Светлана Павловић, педагог и директор школе Михајло Милинчић.