150 година школства у Плешу

Прослава 150 година школства у Плешу, одржана је у суботу, 25. маја 2019. године, у Дому културе, некадашњој старој школи. Поздравну реч присутнима су упутили координатор школе у Плешу Драгољуб Ботуњац, директор ОШ „Аца Алексић „ Михајло Милинчић и председник Општине Александровац, др Мирко Михајловић.
У реализацији приграма учествовали су ученици млађих разреда из Плеша , Грчака и Кознице , заједно са својим учитељицама Зорицом Бошковић, Аном Цакић , Тањом Стефановић , а учитељ Жељко Гошић је све „зачинио“ пратњом на гитари.
Публика је уживала у рециталу, покретној игри и скечу „ Дан школе „ Дејана Алексића , који су ови мали ђаци тако спретно извели и измамили осмехе и аплаузе .
Овај дан су употпунили мали другари из вртића „Наша радост“ – извели су покретну игру и разгалили публику својом појавом, као и фолклораши- сплетом народних игара.
Ученици старијих разреда припремили су са наставницом српског језика и књижевности Катарином Минић, представу „ Мењам пубертет за било шта –повољно „ Биљане Николић, и скеч „О старим временима .“ Својом изведбом ученици су, без сумње, заинтересовали публику, која је са уживањем испратила читаву приредбу.
Под диригентском палицом наставнице музичке културе Иване Нововић , хор је био на висини задатка. Изведена је и нумера „ Плешка химна“ , за коју је текст и аранжман урадила наставница Ивана.
Као и увек, за сценографију и израду плаката заслужна је наставница ликовне културе Софија Пејић. Својом креативношћу оживела је позорницу Дома културе у Плешу.
За мултимедијалну подршку био је задужен наставник математике Предраг Вујић.
Изузетан труд и учешће наших ученика, као и разноврсност програма допринели су да овај Дан школе буде вредан памћења. Провели смо га у друштву нама драгих људи , колега и мештана који су нам пружили подршку .
Наша деца су имала осмех на лицу! Наш циљ је постигнут!
Извештај написала: Катарина Минић, наставник српског језика и књижевности