ОСНОВНА ШКОЛА „АЦА АЛЕКСИЋ“ Уређена и добила нови, још лепши изглед

Једна од најстаријих, али и најмлађих школа у Србији прошле године прославила је 181.рођендан. Основна школа „Аца Алексић“ је изнедрила непрегледни број ученика, који су данас професори факултета и школа, генерали, доктори наука, лекари, економисти, радници, врхунски спортисти али пре свега добри људи. Та традиција се наставља у овој успешној васпитно – образовној установи. На опште задовољство ученика, родитеља, и свих запослених, успешно су приведени крају пројекти који су школи дали нови изглед.
Постављена су нова стакла на школској спортској сали, а недавно је поплочан бехатон плочицама и последњи метар доњег дела дворишта, који је умногоме улепшао школски простор, али и решио вишедеценијски проблем каналисања кишних вода. 
Комплетно је сређена учионица продуженог боравка, али ваља нагласити и и то да је од тридесет две, уређена двадесет једна учионица, што је подразумевало нови ђачки намештај, замењен под и уграђена нова расвета.
„Наша жеља и одговорност је да стварамо боље услове за све ученике, професоре, раднике школе. Желео бих изразити и своју велику захвалност Министарству без портфеља владе Републике Србије, општинском руководству, предузећу „Бетон-Стил“ из Александровца, Радовану Мијатовићу, пекари „Мусић“ и СТР „Грмеч“. Све чинимо како бисмо овим и будућим генерацијама у наслеђе оставили што модерније услове. Васпитање и образовање су сегменти који осигуравају будућност нашој деци, а боља будућност наше деце значи још бољу будућност за нашу општину, али и државу“, каже директор Михајло Милинчић.

Текст и фотографије објавила Информативна служба Дом културе Александровац