Дан школе 2018

У септембру је наша школа примила 181. класу ученика, а 26. октобра прославила 181. рођендан.
По школи се ђак познаје, добар домаћин по гостима а ми можемо да се дичимо и ђацима, и гостима. Дочекали смо представнике тринаест школа, седам су у Братском колу (*):

– ОШ „Иво Лола Рибар“ Александровац
– СШ „Свети Трифун“ са Домом ученика
Александровац
– ОШ „Јован Јовановић Змај“ Брус
– ОШ „Доситеј Обрадовић“ Крушевац
* ОШ „Вук Караџић“ Крушевац
– ОШ „Драгомир Марковић“ Крушевац
* ОШ „Аксентије Максимовић“ Долово
* ОШ „Змај Јова Јовановић“ Београд
* ОШ „Веселин Маслеша“ Београд
* ОШ „Милан Ђ. Милићевић“ Београд
– ОШ „Бора Станковић“ Београд
* ОШ „Млада поколења“ Ковачица
* ОШ „Свети Георгије“ Уздин

Међу званицама су били представници локалне самоуправе, Школске управе, Друштва учитеља, Школског одбора, Савета родитеља, руководиоци предузећа и организација са којим наша школа сарађује, колеге у пензији, бивши и садашњи ученици.

Након срдачног дочека и обиласка школских просторија, одржана је свечана академија у Дому културе „Милосав Буца Мирковић“. Академију су припремиле наставнице српског језика Јелена Пантелић и Катарина Минић. Хором је дириговала наставница Весна Дачић, балетску групу је припремао кореограф Бобан Кнежевић, а сценографија је поверена наставници Гордани Ерић Никетић.

Присутне је поздравио директор школе „Аца Алексић“, Михајло Милинчић. Поднео је извештај о раду школе у протеклих годину дана, захвалио се сарадницима и исказао одговорност што је на челу школе са тако дугом и успешном традицијом уз обећање да ће се неуморно трудити да резултати рада буду још бољи. Рођендан школи су честитали и председник општине Александровац Др Југослав Стајковац и начелник Школске управе Зоран Асковић.

Похваљујемо све учеснике академије, чланове хора, глумце, водитеље програма, инструменталисте, балерине јер су били одлични!

Након програма, директор Милинчић је уручио Захвалнице колегама који су својим радом донели сјајне резултате школи, и свим сарадницима који својим доброчинитељством помажу рад школе.

Уследило је потписивање Протокола о братимљењу. О томе више у албуму БРАТСКО КОЛО.

Председник синдикалне организације, Бојан Милетаковић је традиционално уручио награде за раднике који одлазе у пензију. То су ове године Јоргованка Петровић и Весна Ћалић. Дуго нам живеле драге наше!

Свечани ручак је био у хотелу „Грозд“.