Јубилеј за понос: ОСНОВНА ШКОЛА „АЦА АЛЕКСИЋ“ слави свој 181.рођендан

Александровачка Основна школа „Аца Алексић“ сутра 26.октобра прославиће Дан школе и свој 181.рођендан. То је једна од најстаријих, а истовремено и најмлађих школа у Србији, коју данас похађа око хиљаду ученика.
Основна школа „Аца Алексић“ изнедрила је велики број познатих научника, професора универзитета и радника, јавних и културних личности. Прослава за Дан школе биће уприличена најпре свечаним дочеком, а овом догађају, између осталих званица, присуствоваће представници тринаест школа из целе Србије.
Слављеник ће се овом приликом побратимити са школама, а то су ОШ „Змај Јова Јовановић“ из Београда, ОШ „Свети Георгије“ из Уздина (Ковачица) и ОШ „Вук Караџић“ из Крушевца.
Потом ће у Дому културе „Милосав Буца Мирковић“ бити одржана свечана академија, на којој ће Михајло Милинчић, директор школе, заслужнима за унапређење ове васпитно-образовне установе доделити признања. Све ће то пратити богат културно-уметнички програм.
Овај догађај доказује да Жупа има велику традицију у васпитању и образовању младих, који чине будућност општине Александровац и Србије.
Школо, срећан ти 181.рођендан!
Фото Архива: Албум ДАН ШКОЛЕ 2017