Сајам науке

Једанаесту годину заредом наука ће обележити децембар у Србији. на хиљаде експеримената, радионица, предавања и научних шоу програма ставиће Београд на научну мапу света. Ове године Фестивал науке добија више простора, с циљем да понуди још разноврснији програм занимљив различитим старосним групама посетилаца, са или без научног предзнања.

Поводом  Међународног дан науке, који се обележава током месеца децембра широм Србије, у нашој школи 13. децембра одржан је Сајам науке. Циљ овог догађаја је мотивација ученика за науку, истраживање, а за ученике четвртог разреда, увод у нове наставне предмете који их очекују у наставку школовања од петог разреда. На веома очигледан начин, где су укључена сва чула, ученици су имали прилику да виде интересантне огледе из биологије, физике, хемије, географије, ликовне културе и малих истаживача ученика који похађају продужени боравак. Овај необичан Сајам науке већ постаје традиционалан, јер га организујемо трећи пут. Посетили су га сви заинтересовани ученици у време великог одмора и  ученици четвртог  разреда у току једног школског часа, као и сви заинересовани гости из других школа у граду и корисници и запослени Друштва  МНРО-а.

Реализатори, нставници и ученици:

наставник Драгица Чолић- биологија–  ученици: Сара Угринић и Ирена Радичевић

наставник  Манда Кнежевић- физика– ученици: Младен Цветковић и Ненад Богићевић

 

наставник Катарина Ботуњац Трифуновић- хемија-ученици:  Јелена Пајић и Ђорђе Петровић

наставник Снежа Бинић- географија–ученици:  Тамара Јованчевић и Анастасија Блажић

 

наставник Гордана Ерић Никетић- ликовна култура– ученици: Ања Аздејковић и Тамара Пршић

 

наставник Радица Томић–  продужени боравак-ученици:  Јован, Душан и Михајло

 

Организатори: библиотекар Дејана Михајловић и помоћник директора Драган Рилак 

Из године у годину повећава се број учесника како реализатора тако и заинтересовани ученика посматрача и директних учесника. Ученици нису крили своју радост, радозналост и велико задовољство које су исказивали својим лицима и речима.