ДАН ШКОЛЕ 2023

ДАН ШКОЛЕ 2023

Свечана академија „Ми смо деца света“ поводом 186. рођендана наше школе одржана је у Дому културе “Милосав Буца Мирковић“ у суботу, 28. октобра 2023. године.
Присутне је поздравио директор школе, Бојан Милетаковић, који је истакао да марљиво радимо у школи у којој се надмећу знање, искуство, љубав и посвећеност у циљу што боље припреме наших ђака за будућност.
Била је ово прилика да се награде најбољи ученици и њихови наставници за одличне резултате постигнуте у прошлој школској години.
Академију су обогатиле различите форме: представа „Ко се шета око света“, игроказ „Дан школе“, наступ хорова, покретне игре уз техничко-сценске приказе који су пратили ток радње на видео биму.
И путовали смо преко Италије, Шпаније, Тексаса, Француске, Енглеске, Арабије и Русије до Србије, до мале Чаршије и наше школе. Промовисали смо разноликост језика и култура, певали и глумили на страним језицима, неговали заједништво и разумевање међу децом свих земаља наше планете.
И успели смо! Публика је реаговала дугим аплаузима, понеком сузом поноса током академије и овацијама на завршетку програма.
На висини задатка било је стотину наших ученика и наставници: Александра Јеличић, Катарина Минић, Гордана Ерић-Никитић, Софија Пејић, Весна Дачић, Јелена Миљковић, Радица Томић, Драгица Кнежевић, Драгана Милосављевић, Ивана Видосављевић, Предраг Вујић и Филип Видојевић.