ЧАС АНАТОМИЈЕ НА ПОСЕБАН НАЧИН

Угледни час, наставника биологије, Драгана Рилака и Драгице Чолић, одржан је 3.2.2023.године у одељењу VII-1. Тема часа била је „Систем органа за дисање“.

Искуство наставника, јасно и разложно предавање, оставили су утисак огромног знања о анатомији човековог тела наших драгих наставника. Ученици су на самом почетку часа, обнављајући претходно градиво и повезујући са свакодневним животом, показали да је биологија неопходна за сигурно корачање кроз живот.
Анатомија и морфологија човеког тела увек су представљале изазов у раду, који су наставници биологије, са посебном пажњом обрађивали, скрећући пажњу „да без тог знања, неће моћи ни код лекара на преглед“.
Час је протекао у доброј атмосфери. Наставници и њихови вредни ученици, показали су да је практичан рад и очигледност у настави најбољи начин учења. Занимљиви модели алвеола, слике, скице, природни материјали плућа и експеримент са кречном водом, учинили су науку опипљивом сваком ученику, али и гостима, који су присуствовали часу. Ђаци су стекли нова знања о систему за дисање, која ће тек примењивати у животу.
Вештина у вођењу часа, међусобно уважавање ученика и наставника,и уважавање колега, спонтане корелације са другим предметима, само су мали делић описа данашњег часа, који може послужити као пример односа према школи и раду.
Браво за наставнике, Драгана и Драгицу, који су још једном показали зашто се биологија толико воли!