Подношење пријава за полагање пријемног испита

Подношење пријава за полагање пријемног испита

Поштовани/а,

Од ове школске године пријављивање ученика за полагање пријемних испита за уметничке школе и специјализоване гимназије и одељења могуће је обавити и  у матичним основним школама.

Ученици и родитељи, односно други законски заступник,  се пријављују за полагање пријемних испита на порталу mojasrednjaskola.gov.rs  али је могуће и директно пријављивање 7. и 8. априла 2022. године у средњим школама које организују пријемне испите или у матичним основним школама.

Ученици који нису искористили могућност електронског пријављивања се пријављују попуњавањем одговарајућег формулара и његовом предајом директно у основну или средњу школу.  Формулар за непосредно пријављивање ученика за полагање пријемног испита  биће доступан директорима школа на порталу admin.mojasrednjaskola.gov.rs од четвртка 7. априла 2022. године од 8.00 часова. Потребно је обавестити родитеље и ученике о овоме, формуларе одштампати и помоћи родитељима и ученицима приликом попуњавања.

Сликовито упутство за пријављивање за пријемни испит за упис у одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику у Александровцу