УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2022/2023. ГОДИНЕ

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2022/2023. ГОДИНЕ

  

                  У 1. разред шк. 2022/23.г. уписују се деца рођена од 1.марта 2015.г. до 28.фебруара 2016.г. као и деца рођена у јануару  и фебруару 2015.г. која, из неких разлога, нису пошла у школу ове школске године. За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 01.03. до 01.09.2016.

            Школа је дужна да упише  дете које има пребивалиште на подручју школе. Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља,  који се подноси секретару наше школе до 15.марта 2022. У захтеву треба да буде наведено име и презиме детета, датум рођења, адреса пребивалишта, име и презиме родитеља /другог заступника/, телефон и мејл адреса родитеља као и разлог уписа у нашу школу.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ за упис у Основну школу „Аца Алексић“ –  за децу која ће наставу похађати у матичној школи у Александровцу  и свим издвојеним одељењима – почиње 21.фебруара 2022.г. и трајаће до 31.марта 2022. Због епидемиолошке ситуације и опште безбедности,  препоручујемо да пријаву извршите телефонски сваког радног дана од 08 – 14 часова на телефон : 037 3552 151,  код секретарице школе Милице Рајчић. За пријављивање је неопходно  да дате следеће податке :

  • име детета, име једног родитеља, презиме
  • ЈМБГ детета и родитеља
  • број телефона за контакте и неопходна обавештења

             Молимо Вас да испоштујете ове рокове, битно нам је за даљу организацију и планирање рада школе да имамо тачне податке, као и за благовремено наручивање бесплатних уџбеника  за децу која по закону имају то право.

УПИС ученика у први разред ове као и прошле школске године вршиће се електронским путем. На порталу е Управе биће доступна услуга Исказивање интересовања за упис детета у основну школу /о датуму приступа порталу бићете благовремено обавештени путем сајта школе и обавештењима на улазу у вртиће и школе или путем VIBER групе родитеља будућих првака коју ћемо формирати кад пријаве буду завршене /. Електронски упис свог детета можете обавити сами или то препустити задуженом лицу у нашој школи. Уколико Вам  буде потребна помоћ око уписа можете  нам се обратити . Након електронског уписа а на основу сагласности коју сваки родитељ потписује кад доведе дете на тестирање, школа прибавља сва документа неоходна за упис детета у основну школу /Извод из матичне књиге и Лекарско уверење, прошле године  само Уверење о завршеном припремном разреду није било у е-форми./

ТЕСТИРАЊЕ деце пред полазак у школу почеће  априла 2022. г. Распоред тестирања  свог детета добићете благовремено путем групе на виберу/ у случају да Вам не одговара термин можете се обратити педагошко – психолошкој служби ради корекције термина/ . На порталу е Управе даће Вам термине али због ефикасније организације посебно у овим условима рада придржаваће се термина који добијете из школе.

Неопходно је да Вас упознамо са још неким детаљима везаним за полазак у школу Вашег детета:

  • од прошле школске године сва одељења у матичној школи и издвојеним одељењима наставу похађају у једној – ПРЕПОДНЕВНОЈ СМЕНИ,
  • одељења продуженог боравка успешно раде,
  • Свако треће и наредно дете у систему школовања добија могућност коришћења бесплатне кухиње и бесплатних уџбеника.

 

                                               Управа школе и Педагошко – психолошка служба

 

ДРАГИ ЂАЦИ ПРВАЦИ, ДОБРОДОШЛИ У СВОЈУ  ШКОЛУ!!!