ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК-ПОЧЕТАК РАДА

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК-ПОЧЕТАК РАДА

Драга децо, поштовани родитељи, од данас настављамо са радом продуженог боравка али само за ону децу чија су оба родитеља радно ангажована. С обзиром да мере опрезе, од ширења инфекције, и даље постоје молимо све родитеље који овим поводом долазе у школу да пажљиво прочитају следећа ПРАВИЛА ПОНАШАЊА:

ПРАВИЛА ПОНАШАЊА ЗА РОДИТЕЉЕ можете преизети верзију за штампање
приликом довођења/одвођења детета из продуженог боравка

1. Родитељ је дужан да измери температуру детету и себи свакога јутра пре доласка у школу. У случају повишене температуре не доводити дете у школу, остати код куће, обавести школу/наставника о ситуацији и обавезно се јавити телефоном изабраном лекару.

2. Један родитељ (по могућству увек исти) треба да доведе дете најраније у 7:30 и да дође по њега у простор за прихват деце најкасније до 16:30.

3. Родитељ треба да обезбеди посебну флашицу са водом за пиће коју ће дете понети са собом.

4. Деца треба да доручкују пре доласка у школу , а родитељ је у обавези да спакује детету ужину или суви оброк (у зависности од дужине времена проведеног у школи и у складу са потребама и навикама детета).

5. Родитељ треба да носи маску која прекрива уста и нос и носи рукавице на рукама.

6. Дете и родитељ обавезно треба да пређу дезобаријеру за обућу у означеном простору за прихват деце и дезинфикују руке.

7. Кад год је то могуће, родитељ не треба да улази у школу ни приликом довођења ни приликом одвођења детета.

8. Родитељ треба да се минимално задржи у простору означеном за прихват деце поштујући међусобну удаљеност од 2 метра и размени неопходне информације са дежурним запосленим за прихват деце, нарочито да ли ће дете сутра доћи у школу.

С ПОШТОВАЊЕМ
УПРАВА ШКОЛЕ