СЈАЈ У СРПСКОЈ ДУШИ – КВИЗ О ВУКУ

Вук Стефановић Караџић, као самоуко сељанче из Тршића, огромним напором и подвигом, вратио је свој народ на велика врата у дворе Европе и Света. Срби су, захваљујући њему, стали раме уз раме уз највеће народе старог континента. Свети Сава је отворио врата и прозоре на српској кући, а Вук је упалио светлости сјај у српској души.
20.11.2019. године смо се због тога и окупили, да се потсетимо једног од великана из наше историје. Својим знањем да оживимо лик и дело Вука Стефановића Караџића. У то име поздравили смо наше драге госте, ученике и учитеље трећег разреда Основне школе „Иво Лола Рибар“, ученике и учитеље наше школе, директора школе Михајла Милинчића, чланове жирија Даницу Јакшић, Даницу Кнежевић, Јелену Пантелић и Олгу Богдановић, као и и остале уважене госте.

Овај квиз се годинама уназад одржава под покровитељством Пријатеља деце Александровца, такмичари су ученици 3.разреда . Екипе су мешовите, састављене од ученика из обе основне градске школе, а сви трећаци су гости и навијачи.

Ученици 3.разреда наше школе су припремили програм у славу ћирилице и азбуке. Честитали смо победницима… КАО И СВИМ УЧЕСНИЦИМА КВИЗА О ВУКУ КАРАЏИЋУ. Свим такмичарима су подељене дипломе , медаље и чланске карте Народне библиотеке Александровац.