ОСНОВНА ШКОЛА „АЦА АЛЕКСИЋ“: ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НАСТАВЕ, ГАСИФИКАЦИЈА, „БРАТСКИ ИГРОДРОМ“

-Недавно је ОШ“Аца Алексић“ прославила 182.рођендан и том приликом, у оквиру обележавања Дана школе на симболичан начин отворено је школско двориште које је комплетно реновирано, а посебно део који се зове „Братски игродром“. Поред ове инвестиције, у школи се много ради на модернизацији и осавремењавању наставе. Урађена је комплетна дигитализација, уведена АМРЕС мрежа, тако да сваки кабинет има утичницу за интернет. Од 25.новембра, прелазимо на вођење електронског дневника у матичној школи и издвојеним одељењима на терену, каже директор Михајло Милинчић.
Донацијом Министарства просвете, науке и технолошког развоја, школа је добила 32 лаптопа и десет пројектора, а све те инвестиције равномерно су распоређене у матичној и школама на терену. Тако се и у издвојеним одељењима стичу услови за дигитализацију и вођење електронског дневника.
-Радимо на томе у складу са ресорним министарством, да се у сваком кабинету добије рачунар или лаптоп, како би наставници могли несметано да користе дигитални дневник и уџбенике, напомиње директор Милинчић.
-У протеклим месецима урађена је још једна важна инвестија у матичној школи, а то је гасификација.Тако је решен један горући проблем, проблем грејања. Реч је о инвестицији од 3 милиона динара. Инвеститор је СО Александровац и ја им се овим путем захваљујем, каже Михајло Милинчић, директор.
Осим тога у току је релизација једне од најкапиталнијих инвестиција, а то је реконструкција осморазредне школе у Плочи, издвојеног одељења ОШ „Аца Алексић“. Инвестицију финансира Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије, у партнерству са општином Александровац. Вредност пројекта је 52 милиона динара. Након комплетне реконструкције, за пар месеци, школа ће добити један нов изглед на радост ученика, наставног особља и мештана села Плоча.
Ово је само део инвестиција које су урађене у ОШ“Аца Алексић“, у циљу осавремењавања и модернизације наставе и квалитетнијег васпитно – образовног процеса.