Aлександровац:НОВИ БИЦИКЛИ ЗА ДАЦУ У ШКОЛАМА И ВРТИЋУ

Данас је спортским теренима популарне александровачке Маркане уручено 20 бицикли за потребе вртића и основнох школа на подручју Општине Александровац.

У организацији Савета за безбедност саобраћаја општине Александровац, одржан је први образовни час „Безбедност деце бициклиста у саобраћају“
Марија Лачњевац, саобраћајни инжињер, упознала је децу са активностима које локална зајдница реализује у циљу што веће безбедности деце у саобраћају. Такође, деца су од Маје научила прва правила у понашању у саобраћају.

Носилац пројекта је Општина Александровац и савет за безбедност саобраћаја Општине Александровац, која је и обезбедила бицикле које су предате на употребу директорима наших просветних установа, Далиборки Симић из дечје установе ,,Наша радост“ директору основне школе ,,Иво Лола Рибар“ Миљану Арсићу и директору основне школе ,,Аца Алексић“ Михајлу Милинчићу.

Уручујући поклоне, председник општине Александровац, др Мирко Михајловић је између осталог рекао:
– Савет за безбедност саобраћаја придаје посебну важност када је у питању безбедност наших грађана а посебно безбедност деце. Отуда и ова акција коју реализујемо заједно са предствницима полиције и Агенције за безбедност саобраћаја са циљем што веће ваше заштите. Надам се да ће ове бицикле допринети што бољем вашем упознавању са правилима вожње и допринети што безбеднијем коришћњњу бицикли у вашим рекреативним активностима. Циљ да се подједнако деца и матичним и сеоским школама што боље упознају са опасностима које могу довести до нежељених последица и које желимо на време да спречимо. истакао је Михајловић.

Са начином коришћења заштитних кацига и правилима понашања приликом вожње, децу је упознао професионални бициклиста и репрезентативац Србије, Дејан Ђолић, стартовање вожње, обилажење и заустављање бицикле.