У ГОРЊОЈ ВЕЛИКОЈ ВРБНИЦИ ОДРЖАНИ „ГЛИШИЋЕВИ ДАНИ“

„Глишићеви дани“, манифестација посвећена творцу реалистичне српске приповетке, Миловану Глишићу, који је најлепше приче написао боравећи у Жупи, одржана је већ по традицији у Горњој Великој Врбници.
Овај културни догађај почео је у Основној школи „Прва бразда“ где су добродошлицу присутнима пожелеле учитељице и директор матичне школе „Аца Алексић“ Михајло Милинчић, а све то уз подсећање на овог великог писца, у чију част је манифестација започета пре двадесет четири године.
Програм је настављен традиционалним доручком на темељима Мионине куће. Уз подсећање на хероину Миону, одржан је посебан историјски час посвећен солунским ратницима, који су припремили ученици СШ „Св.Трифун“ са домом ученика, са професором Драгишом Стаменковићем. Овом приликом обратио се Радољуб Џамић, дугогодишњи председник општине Врњачка Бања, родом из Велике Врбнице.
Богат културно – уметнички програм одржан је затим и у ОШ „Прва бразда“, где је отворена изложба ручних радова, пољопривредних производа и сланих ђаконија и слатких посластица, вредних Врбничанки и Врбничана као и најмлађих, малишана вртића и ђака. А све са пуно љубави, гостопримљивости и срчаности грађана ове Месне заједнице.
Затим су и домаћини и гости уживали у прелепом програму који су припремили ученици ОШ „Прва бразда“, а све то украсили су сплетом игара чланови КУД „Жупа“ из Александровца. Заиста је било право задовољство гледати младост, лепоту и богатство Жупе.
Овај културни догађај организовали су МЗ Горња Велика Врбница, КПЗ „Жупа“ и ОШ „Прва бразда“.