ИГРОДРОМ

Завршен први пројекат у оквиру пројектне наставе у
првом разреду!

Ученици првог разреда су заједно са својим учитељима и родитељима успешно завршили свој први пројекат на тему „Чудесни свет игре“.
Пројекат је трајао шест недеља. Ученици су се бавили играма које воле, реквизитима за игре, играма својих родитеља и предака и осмишљавали простор за игру у учионици и у школском дворишту. Истраживали су на часовима, наилазили на занимљива решења и износили своје. Пратећи њихове предлоге, родитељ Софија Пејић је направила идејну скицу „Игродрома“ . Управа школе и родитељи су свесрдно подржали акцију осликавања новопоплочаног дела дворишта по тој скици. Школа је обезбедила део средстава а и сви родитељи су узели учешћа у набавци материјала. Двадесетак мама су заједно са децом и непосредно учествовале у самој реализацији.
У четвртак 10.10. 2019. године у дивној, веселој и радној атмосфери настао је продукт овог пројекта- Игродром. Иако је он дело првака и њихових родитеља, сигурни смо да ће сви ученици млађих разреда уживати у игри на њему, а „велики“ ће уживати у погледу на оплемењено школско двориште.
Циљ пројекта је био оспособити ученике за креативно, смислено и организавоно коришћење слободног времена у школи и код куће за игру. У слободном преводу: да ученици за време одмора не трче тамо- амо по дворишту и да страхујемо да се у тој јурњави ненамерно повреде, већ да им обезбедимо простор у коме се могу безбедно и смислено играти.
Радосна лица деце која су осликавала, али и одушевљени погледи старијих ученика, говоре у прилог томе да ће овај пројекат остварити свој циљ.

Актив првог разреда: Малина Марић, Виолета Давидовић, Радољуб Јованчевић