ДЕЧЈА НЕДЕЉА ОД 7. ДО 13. ОКТОБРА: ПРВАЦИ, ЧЕСТИТАМО ПРИЈЕМ У ДЕЧЈИ САВЕЗ

„Да право свако – дете ужива лако“, слоган је Дечје недеље која се ове године обележава од 7.до 13.октобра низом активности, у организацији Пријатеља деце општине Александровац, а у сарадњи са вртићем и школама. Циљ је да се јавности скрене пажња на децу и младе, на њихово право да одрастају у што бољим условима.
Сваке године, већ по традицију у оквиру Дечје недеље, Народна библиотека учлањује бесплатно ученике првог разреда. Овом приликом, срећан почетак школовања са жељом да лепо сарађују и често се друже са књигом, првацима је пожелела директорка Библиотеке, Даница Велинова Кнежевић, подсећајући на обележавање тридесетогодишњице Конвенције о правима детета УН у читавом друштву. У дечјем одељењу приређена је и изложба радова ПУ „Наша радост“, а након тога у част ђака првака и свечана приредба, у Дому културе „Милосав Буца Мирковић“. Програм су припремили ученици ОШ „Аца Алексић“.
На почетку свечаности обратио се Михајло Милинчић, директор Школе, који је ђацима честитао пријем у Дечји савез и пожелео да им осмогодишње школовање прође што безбрижније и успешније.
Свечаности су присуствовали представници локалне самоуправе, са председником др Мирком Михајловићем, народна посланица Јелена Вујић Обрадовић, Олга Богдановић, председница Пријатеља деце, педагози, учитељи. Кроз песму и игру, другаре су поздравили ученици ОШ „Аца Алексић“, која је ове године припремила приредбу у част пријема ђака првака у Дечји савез, а добродошлицу је урадила ОШ “Иво Лола Рибар“ .
Песник, Мома Драгићевић приближио је ученицима своје стваралаштво и указао на значај читања, а онда су сви заједно заиграли на позорници Дома културе и на тај начин послали најлепшу слику и поруку.