„ЗВОНО КАО СПАС“ Прослављен 20.рођендан школског листа

У Дому културе “Милосав Буца Мировић“, у част двадесетог рођендана школског листа „Звоно као спас“ ученици и наставно особље Основне школе “Аца Алексић“ припремили су Свечану академију. Свечаност је окупила ученике свих разреда , како из матичне школе, тако и из истурених одељења школа на терену. 
Кроз причу, песму и игру приказана је ретроспектива догађаја који су обележили двадесет година постојања и рада првог часописа ученика основних школа, на овим просторима. „Звоно као спас“прати све активности, почев од такмичења ученика из разних научних и спортских области, ђачке екскурзије, рекреативне наставе, хуманитарне акције, разне занимљивости и друге школске и ваннаставне делатности. 
Иза овог, веома значајног јубилеја, стоје генерације ученика, који су одрастали уз часопис, били веома успешни уредници и сарадници часописа, а све под будним оком иницијатора и заменика главног и одговорног уредника часописа, Манасије Здравковић, школског педагога. 
Сала Дома културе била је премала за бројну публику која је одушевљено пратила свечаност у част „Спасиног“двадесетог рођендана. Приредба је још једном потврдила да имамо дивну и веома талентовану децу која су наша будућност. 
Догађају су присуствовали председник општине Александровац, др Мирко Михајловић, Јелена Вујић Обрадовић, народна посланица Јединствене Србије, директор школе, Михајло Милинчић, просветни радници и бројни гости, родитељи и бивши ученици и сарадници часописа.