УГЛЕДНИ ЧАС ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ

Уметност је активност створена са намером да се на одређени рад пренесу емоције и идеје.
Да је ова констатација истинита, потврдио је угледни час ликовне културе, одржан 24.4.2019. године у издвојеном одељењу наше школе у Горњем Ратају. Реализатор часа била је Софија Пејић, наставница ликовне културе, заједно са ученицима шестог разреда.
Почетном презентацијом, ученици су уведени у наставну јединицу „Боје“. Разговором о валеру, колориту, основним и изведеним бојама, ученици и наставница су заинтересовали све присутне колеге за ову тему.
Боје су неисцрпна инспирација у стваралаштву, па су тако ученици били мотивисани да слушају и дају своје закључке у вези симболике, поделе и значаја боја. Пријатна атмосфера, праћена пажљиво бираном инструменталном музиком и професионализам, одавали су утисак праве ликовне радионице. 
Практичан рад односио се на израду накита, огрлица и минђуша. Наставница је у току рада давала ученицима савете и упутства, трудећи се да подстакне њихове идеје и емоције, како би продукти били што успешнији.
У завршном делу часа извршена је естетска процена радова, где су изнета мишљења о ликовним решењима. Наставница је похвалила труд и залагање ученика, дајући им смернице за наредни час, на коме ће наставити да се баве бојама и њиховом применом. Присутне колеге биле су одушевљене ученичким радовима!
Све похвале ученицима и наставници Софији! Браво!!!

Извештај написала 
Марина Милосављевић, учитељица