Гучево 2018

Ученици два одељења другог разреда матичне школе и издвојених одељења из Велике Врбнице, Лесковице и Веље Главе били су на рекреативној настави у Гучеву у периоду од 14. до 20. октобра 2018. године
Ученици су били смештени у одмаралишту “Видиковац“ у Гучеву у близини Бање Ковиљаче. Било је 54 ученика са учитељима Данијелом Ђорђевић, Надицом Карајовић, Магдаленом Ивљанин, Данијелом Савковић, Мирком Рајчићем и Иваном Стевановић.

За добру организацију и пуно разноврсних садржаја побринули су се рекреатори Ненад и Миљана, докторка Ана, директор Влада и љубазно особље одмаралишта.
У циљу упознавања околине, историје и обичаја овог краја ученици су посетили и обишли видиковац са погледом на реку Дрину, љубавно дрво, манастир Троношу, чесму браће Југовића, Тршић (место одржавања Вуковог сабора и родну кућу Вука Караџића), Бању Ковиљачу, ботаничку башту “Рајска долина“, етно село “Сунчана река“, врх планине Гучево – Црни врх 779мнв.

Поред свакодневних спортских активности и вечерњих дружења у дискотеци деци су се представили и упознали их са својим радом извиђачи (монтирање шатора) и мађионичар.
Настава у природи је реализована по плану уз опште задовољство деце и учитеља.

(Извештај у слици и речи послала Ивана Стевановић, учитељица)