ИГОР ЈУРИЋ, ПРЕДСЕДНИК ФОНДАЦИЈЕ „ТИЈАНА ЈУРИЋ“

ИГОР ЈУРИЋ, ПРЕДСЕДНИК ФОНДАЦИЈЕ „ТИЈАНА ЈУРИЋ“, ОДРЖАО ПРЕДАВАЊА О ОПАСНОСТИМА КОЈЕ ВРЕБАЈУ У ОНЛАЈН СВЕТУ У МЕДИЈАТЕЦИ ОШ „АЦА АЛЕКСИЋ“

У организацији oсновних школа „Аца Алексић“, „Иво Лола Рибар“ и ПУ „Наша радост“ у Александровцу, одржана су предавања на тему „Безбедност деце и младих на интернету“. 
Предавање је у медијатеци ОШ „Аца Алексић“, одржао господин Игор Јурић, оснивач и председник Фондације “Тијана Јурић“. Ово је део активности у оквиру пројекта „Тијана клик“, а радионица је намењена ученицима основних школа са задатком да се превентивним деловањем и едукацијама побољша безбедност деце. 
Господин Јурић је говорио о заштити приватности, како безбедно користити интернет, ко су онлајн предатори и како их избећи, о вршњачком насиљу на друштвеним мрежама, а ученици од четвртог до осмог разреда су веома активно учествовали у раду својим питањима, одговорима и коментарима. Предавање има за циљ да уживо скрене пажњу на превенцију насиља, да ученике информише о опасностима које вребају у онлајн свету, али и на улици и путу до школе. 
Други део предавања намењен је родитељима, васпитачима и наставницима обе школе, а све у циљу да се коришћење интернета учини безбедним местом, првенствено за најмлађу популацију. 
Ово је једна у у низу активности које спроводе Предшколска установа „Наша радост“ и Основне школе „Аца Алексић“ и „Иво Лола Рибар“.

Текст преузет са странице Информативне службе Дома културе Александровац